На главную страницу сайта Опыты по химии Химический Юмор. Научный Юмор Опыты по физике    

Форум Химиков - Энтузиастов. Химия и Химики

Эксперименты по Химии - Практическая Химия - Книги по Химии - Физика – Астрономия – Биология – Научный Юмор
Прежде чем отправить свое сообщение - ознакомьтесь с ПРАВИЛАМИ ФОРУМА.
Прежде чем создать новую тему - воспользуйтесь ПОИСКОМ, возможно, аналогичная тема уже есть

All times are UTC [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1491 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 75  Next
Author Message
 Post subject: Re: Болезни и Врачи
PostPosted: 25 Mar 2020 14:32 
Гуру
Гуру

Кстати где-то в инете прочитал интересную мысль: государства находятся в интересной ситуации: с одной стороны людей необходимо запугивать, чтобы они сидели дома и снизили нагрузку на систему здравоохранения, с другой пугать сильно нельзя - тогда ущерб от паники будет больше, чем от вируса.

Profile  

PostPosted: 25 Mar 2020 15:24 
.

Ущерб от паники и особенно - от ограничений в любом случае есть и будет больше, чем от самого вируса. Это аксиома.

Profile E-mail  

PostPosted: 25 Mar 2020 16:01 
.

У пациента в Исландии обнаружили одновременно два разных штамма коронавируса

Patient Infected With Two Strains of COVID-19 In Iceland
https://grapevine.is/news/2020/03/24/pa ... 6qNBT7C3QQ

Quote:
Подтвержденные случаи заражения вирусом COVID-19 в Италии.
14.02.2020: 3
24.02.2020: 229
04.03.2020: 3.089
14.03.2020: 21.157
24.03.2020: 69.176

Profile E-mail  

PostPosted: 25 Mar 2020 20:55 
Модератор
Модератор

Сегодня в Москве от коронавирусной инфекции умерли двое. Вчера еще один в Ижевске (не упоминается в СМИ). Итого официально уже 3. Открываем Яндекс карты:
Attachment:
Безымянный.jpg
Безымянный.jpg [ 238.47 KiB | Viewed 8648 times ]

А фишка в чем: они все умерли от обострения сопутствующих заболеваний на фоне пневмонии, а не от коронавируса. Соот-но не в счет. 25-летний спортсмен из Ижевска в эту модель не вписывается, а потому о нем ни слова.

Profile E-mail  

PostPosted: 25 Mar 2020 21:29 
.

Сегодня звонила соседка по работе. Так понял - у нее связи среди чиновников среднего звена (КМДА и т.п.). Судя по всему, у нас в городе массовая эпидемия коронавируса была еще в декабре. Сообщение с Китаем шло полным ходом. У нас пока анклавов китайцев, как в Италии (или в Сибири), нет, но их живет в Украине достаточно. Соответственно, эпидемия распространилась быстро.

У одной из сотрудниц - воспаление легких. Она после тяжелой операции. Ходила на уколы, пока не пожаловалась на сильные боли. Сделали рентген - оказалось, что у нее недели две, как воспаление. Из-за "обычной" это инфекции или из-за коронавируса - тестов никто не делает.

Со вчерашнего дня в супермаркеты пускают по одному (1 заходит - 1 выходит), зато внутри - очереди возле касс + фрукты и овощи все лапают руками.

В банки - вообще пускают по 1 человеку в кассу и 1 - к специалисту (остальные в очереди на улице). Помню перепуганное лицо кассира...

На улице - людей меньше, но достаточно. Я бы и сам ходил, если бы не слабость из-за бронхита. Находясь в армии, хотел погулять по набережной Днепра. Теперь, когда транспорт только по пропускам, идти к ней мне километров 20. Ничего - на выходных схожу.

Profile E-mail  

PostPosted: 26 Mar 2020 11:58 
Гуру
Гуру

Quote:
Российскую помощь Италии для борьбы с коронавирусом назвали бесполезной. Такое заявление сделали высокопоставленные источники, на которых ссылается газета La Stampa.
По мнению источника, 80 процентов техники из Москвы не помогут в борьбе с вирусом. Газета так же обращает внимание, что все российские специалисты - военные с высокими армейскими званиями, а не медики.

И более того 50% из этих самых специалистов оказались носителями COVID-19 и теперь помощь еще требуется и им. В соцсетях итальянцы рассуждают как бы отправить "специалистов" назад.

Profile E-mail  

PostPosted: 26 Mar 2020 12:48 
.

Украинцы уже шесть лет рассуждают, как отправить таких "специалистов" назад. Пока лучшего способа, чем грузом 200/300 мы не придумали.

Profile E-mail  

PostPosted: 26 Mar 2020 16:03 
.

Quote:
Морські порти України збільшили експорт пшениці за тиждень майже на 70%
Як і в історії з масками, влада поки що не забороняє вивіз з України продовольчих запасів

не страшно - скоро будем питаться исключительно шутками 95-квартала.

BRUTTO - Середні віки

Profile E-mail  

PostPosted: 26 Mar 2020 19:56 
.

Министр охраны здоровья Украины - не желает лечить "трупы" (в его терминологии - люди старше 65):
Attachment:
111.jpg
111.jpg [ 99.67 KiB | Viewed 8600 times ]

Министр охраны здоровья Польши (до и во время эпидемии):
Attachment:
1.png
1.png [ 154.33 KiB | Viewed 8598 times ]
Attachment:
1.png
1.png [ 194.19 KiB | Viewed 8598 times ]

Quote:
У Німеччині за добу зафіксували понад 7000 нових випадків коронавірусу

Profile E-mail  

PostPosted: 26 Mar 2020 23:42 
.

Quote:
С начала эпидемии в Италии заразилось 74 386 человек , из них 9 362 выздоровели и 7 503 скончались. За сутки 5 210 новых случаев 683 умерли из них 296 в Ломбардии

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 02:53 
Гуру
Гуру

Смертность 10% при общемировой 2% . Не клеится. Получается реально болеет раз в пять больше. Возможно у них вирус протекает без симптомов.

Profile  

PostPosted: 27 Mar 2020 10:37 
.

Юрий Денисов wrote:
Смертность 10% при общемировой 2% . Не клеится. Получается реально болеет раз в пять больше. Возможно у них вирус протекает без симптомов.

Нет - все логично. Стасика смертности от вируса ведется исходя из выявленных случаев.

В Италии тестируют на вирус преимущественно тяжелых больных, а, например, в Исландии - всех подряд. Т.е. реальное число больных в Италии может быть и в 10 раз больше, чем количество обнаруженных и подтвержденных официально случаев.

Думаю, что наша Украина по реальному числу заболевших отстает недели на 2 от Италии.

Кстати, с таким утверждением немного не соглашусь. Пьяных выходок стало, как минимум, не меньше, если не больше - по сравнению с тем, что было ДО эпидемии. Некоторые пьют, чтобы побороть страх перед коронавирусом и становятся слишком уж смелыми.

Одному такому герою недавно чуть не стукнул в физиономию за то, что он подошел ко мне вплотную и сказал:
- Почему ты без маски!

Сдержался и просто послал "на три буквы". А сдержаться было не просто - после армии психика посажена, а оно было ростом "метр пятьдесят с кепкой". Только потом понял, что этот кадр был:
1. Сам без маски
2. Сильно пьяный

Агрессии не проявлял, просто цеплялся к людям со своими теориями про вирус - один из сценариев поведения при опьянении.

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 13:55 
.

Официальные данные
Quote:
Вже 55 осіб у Києві мають підтверджений діагноз захворювання на коронавірус. На лабораторних дослідженнях щодо підтвердження чи спростування діагнозу ще 32 зразки. Протестовано понад 1500 киян.
Віталій Кличко

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 14:30 
.

Quote:
В многочисленных источниках: тесты, отправленные Китаем в Европу и США, — бесполезный хлам, не выявляют вирус в 80% случаев.
К слову об официальных цифрах, озвучиваемых ЦК КПКНР.

Quote:
Китайские власти говорят чуть ли не о победе над эпидемией.
Китайские врачи с риском для жизни намекают, что официальные данные — это полная ерунда

Quote:
Boris Johnson Has Tested Positive For Coronavirus

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 17:21 
.

Quote:
Іспанія повернула в Китай неякісні тести на коронаварус. Точно такі купував Київ

Кстати, что официально ответило китайское посольство в Испании. Мы предоставили список рекомендованных поставщиков тестов, к которым фирма, где купили тесты испанцы (и украинцы, кстати) не предлежит.
Attachment:
1.jpg
1.jpg [ 46.95 KiB | Viewed 8535 times ]

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 18:41 
Модератор
Модератор

Подобные тесты можно купить и на алиэкспрессе, но насколько они точны неизвестно.
Вирусологи из НИИ "Вектор'' повторили слова испанских коллег, порекомендовав обратиться за вакциной к Сечину.
Рост числа зараженных примерно подчиняется функции
у = 2х
Где х - число недель.

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 18:57 
.

«Якщо температура з підвищеної різко падає до нижче 36, то, як, правило, на другий-третій день - пневмонія…»
Анатолій Невзгода
Quote:
«Кожен другий президент США помирав від пневмонії»

— Анатолію Ананійовичу, знаємо, що під час епідемії атипових пневмоній, викликаних вірусом каліфорнійського грипу H1N1, у вас не помер жоден пацієнт, хоча час був страшний… Зараз подібна епідемія?

— Коронавірус страшний тим, що його пік — перехід з ураження верхніх дихальних шляхів до нижніх дихальних шляхів, ураження альвеол, — так виникає пневмонія. Люди помирають від вірусної пневмонії. Це не є рідкісна річ. Кожен другий президент США помирав від пневмонії. Не від ішемічної хвороби серця, не від інфаркту міокарда, а саме від пневмонії. Навіть у найсучасніших клініках світу, які мають найновішу апаратуру, відсоток смертності від пневмонії — від 10 до 30%. Найбільш критичним проявом у нинішній пандемії є вірусні пневмонії. Люди віком понад 60 років, ті, хто має мало фізичних навантажень, хто працює з шкідливими речовинами, люди з ослабленим імунітетом, — вразлива група. Не забуваймо, що живемо на території, яка піддавалася впливу Чорнобильської катастрофи, а це за потужністю дорівнює сорока бомбам, кинутим на Хіросіму і Нагасакі. Більшою чи меншою мірою вразливі всі. Будь-яка пневмонія має основні характерні прояви: кашель, задишка, біль під час дихання у грудній клітці, підвищення температури тіла, може бути синюшність кінчиків пальців. Ці прояви характерні для типових пневмоній. Атипові пневмонії не мають цих проявів, тому так й називаються. Якщо у попередні двадцять років у Львові, скажімо, за моїми дослідженнями, пневмонії викликали пневмококи, то тепер основна причина — стрептококи. Загрозливо зростає кількість вірусних пневмоній — так званих TORCH-пневмоній, які передаються тими ж збудниками, що й статевим шляхом. Наперед можна передбачити, що пневмонії від коронавірусу, — атипові, бо збудник атиповий. У цьому небезпека, бо, наприклад, матиме людина пневмонію, а температура не буде підвищена чи не буде кашлю взагалі. Типові пневмонії, як правило, уражають одну легеню, атипові пневмонії, а особливо вірусні, уражають обидві легені одночасно. Об’єм дихальний зменшується, тому людина задихається. От чому необхідна достатня кількість апаратів штучного дихання. В українських реанімаційних відділеннях насиченість такими апаратами є щонайбільше 30−40% від потреби. Можна прогнозувати, що переважатиме дихальна недостатність над усіма іншими симптомами. Хворі люди задихатимуться. Ми вже пережили пандемію каліфорнійського грипу H1N1. Лікарі в Україні навчилися лікувати атипові пневмонії, викликані цим вірусом.

Доктор Наполеона Бонапарта казав, що при пневмонії хворіють легені, а страждає серце. Чому старші люди більш вразливі? Бо у такому віці слабші функції серця. Коли настає дихальна недостатність, страждає серце у людей похилого віку. Чоловіки більш вразливі, аніж жінки, — у них менш треноване серце.

— Кажуть, люди з ІІ групою крові більш вразливі, аніж з першою…

— Ця група крові справді більш вразлива до усіх вірусів. Відповідно, вірусні пневмонії теж найчастіше стосуються людей з другою групою крові, бо ця група має антигенні детермінанти.

— Що потрібно робити, щоб вберегтися?

— Що є вказівником того, що щось негаразд в організмі? Підвищена температура тіла. Нормальна тіла температура тіла — 36, 4 — 36, 8 градусів. Температуру слід міряти двічі на день у проміжку від 6 до 8 ранку і увечері — від 18.00 до 20.00. У решта години показники будуть хибними. Ртутним термометром слід вимірювати температуру тіла під пахвою протягом десяти хвилин! Причому, має бути пауза між вимірюванням температури тіла і прийомом їжі — не менше однієї години. Ви про це знали? Люди не знають елементарних речей, не вміють мити руки, а це — гігієна, яку треба посилити у рази. Якщо у людини є вірусне ураження і раптом температура з підвищеної падає нижче за позначку 36, то, як правило, на другий-третій день є пневмонія. Цей момент не можна упустити, сидячи вдома, — негайно до лікаря!
«Маска для вірусу — тріумфальна арка»

— Кажуть, вірус перебуває у горлі-носі кілька днів, тому рекомендують багато пити, щоб вірус потрапив у шлунок, де його знешкодить шлунковий сік.

— Думати, що пиття безперестанку врятує від коронавірусу, не варто, бо так не є. Вірус вражає людину ослаблену, а особливо, якщо ця людина перебувала в контакті з більш контагіозною людиною, носієм вірусу. Подалі від натовпу, ізоляція, карантин — це правильне рішення. Подалі від алкоголю, який ослаблює імунітет. Подалі від людей, які приїхали з місць ураження. Мити руки, добре їсти і достатньо спати — це загальні поради для зміцнення імунітету і особистої гігієни, актуальні завжди.

— На що люди мають звертати увагу?

— На загальне самопочуття. Наявність задишки. Якщо раніше людина не мала задишки, а раптом вона з’явилася, це повинно насторожити. Вимірювати правильно температуру тіла щодня. Один із кардинальних симптомів пневмонії — не кашель, а кашель із задишкою. Тому задишка навіть страшніший симптом, аніж кашель. Вчасно звертатися до лікаря, якщо помітили такі симптоми.

— Маски допомагають?

— Якщо зважити на розміри віруса, то маска для нього — тріумфальна арка. Але якщо людина кашляє і чхає, то маска забезпечить те, що принаймні вірус буде біля цієї людини, а не поширюватиметься на інших. Та і вигляд людини в масці і кольорових рукавичках повинен насторожити, бо це може бути потенційний носій вірусу, якого треба обминути принаймні на відстані півтора метра.

— У цей час, як правило, не тільки один вірус небезпечний літає у повітрі? Сезон вірусний?

— Літало, літає і літатиме. Але найстрашнішим є коронавірус, до якого треба поставитися максимально відповідально і спокійно. Карантин — один із найефективніших методів боротьби.
https://wz.lviv.ua/article/409096-anato ... pnevmoniia

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 19:19 
.

Quote:
Заражені COVID-19 на Рівненщині відвідували богослужіння і могли мати сотні контактів, - ОДА
Attachment:
1.jpg
1.jpg [ 79.4 KiB | Viewed 8521 times ]

Quote:
Россия. Количество подтвержденных случаев заражения вирусом COVID-19.
07.03.2020: 15
17.03.2020: 114
27.03.2020: 1.036

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 21:00 
.

Quote:
Начальник полиции Киева Андрей Крищенко заболел COVID-19

Черга громадян України на польсько-українському кордоні під час пандемії коронавірусу в Корчові, Польща, 27 березня 2020 року
Attachment:
1.jpg
1.jpg [ 96.39 KiB | Viewed 8510 times ]
Attachment:
1.jpg
1.jpg [ 78.61 KiB | Viewed 8507 times ]

- коли країною править блазень...

Profile E-mail  

PostPosted: 27 Mar 2020 21:27 
.

Quote:
За добу в Італії від коронавірусної інфекції Covid-19 померли понад 900 осіб.

Quote:
Міністр охорони здоров'я Великої Британії здав позитивний тест на коронавірус

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 1491 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 75  Next

All times are UTC [ DST ]